Szépítő Természet ősszel
Tegnap reggeli első utam a piacra vezetett, itt felötlött bennem, hogy
mennyire szívesen ennék egy kis szőlőt, de a gyümölcs sokféle
megjelenése nem könnyítette meg a választást. Kék, vörös, zöld, sárga,
aprószemű, nagyszemű mind mind igen csábítónak és zamatosnak tűnik.
Végül is mindenből egy keveset sikerült a kosaramba pakolni és hazaérvén
átadtam magam a kulináris élvezeteknek.
Szőlő majszolás közben tanulmányaim jutottak eszembe és az hogy akár házi pakolás formájában is elkészíthető a szőlő.
Kicsit azért kutakodtam az interneten a szőlővel kapcsolatban:
- i.e. 4-5000 évvel ezelőtt vonták a termelésbe a mai Irán, Örményország, Azerbajdzsán területén
- a görög és római kultúrában egyaránt megjelenik kultúra szerűen a szőlő (Bacchus, Dionüszosz)
- felgyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből, ezáltal szebbé varázsolja a bőrt
- energiatartalma igen magas a magnesium, foszfor és cukortartalma miatt
- erősíti az immunrendszert
- a szőlőmagolaj erősíti az érfalakat tehát gyakori szőlőfogyasztással megelőzhető az érelmeszesedés
Ennyi hasznos ténnyel gazdagodva neki is állhatunk a szőlő pakolás elkészítésének!
Hozzávalók
- 2-3 fürt szőlő leve
- méz
- olívaolaj
A szőlőfürtök levét kipréseljük majd egy kiskanál mézzel és
olívaolajjal összekeverjük. 20 perces hatóidő eltelte után mossuk le
nedves vattával és máris frissebbnek, üdébbnek érezzük arcbőrünket.
Kicsit azért kutakodtam az interneten a szőlővel kapcsolatban:
- i.e. 4-5000 évvel ezelőtt vonták a termelésbe a mai Irán, Örményország, Azerbajdzsán területén
- a görög és római kultúrában egyaránt megjelenik kultúra szerűen a szőlő (Bacchus, Dionüszosz)
- felgyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből, ezáltal szebbé varázsolja a bőrt
- energiatartalma igen magas a magnesium, foszfor és cukortartalma miatt
- erősíti az immunrendszert
- a szőlőmagolaj erősíti az érfalakat tehát gyakori szőlőfogyasztással megelőzhető az érelmeszesedés
Ennyi hasznos ténnyel gazdagodva neki is állhatunk a szőlő pakolás elkészítésének!
Hozzávalók
- 2-3 fürt szőlő leve
- méz
- olívaolaj