Szépítő Természet ősszel

Tegnap reggeli első utam a piacra vezetett, itt felötlött bennem, hogy mennyire szívesen ennék egy kis szőlőt, de a gyümölcs sokféle megjelenése nem könnyítette meg a választást. Kék, vörös, zöld, sárga, aprószemű, nagyszemű mind mind igen csábítónak és zamatosnak tűnik. Végül is mindenből egy keveset sikerült a kosaramba pakolni és hazaérvén átadtam magam a kulináris élvezeteknek.

Szőlő majszolás közben tanulmányaim jutottak eszembe és az hogy akár házi pakolás formájában is elkészíthető a szőlő.


Kicsit azért kutakodtam az interneten a szőlővel kapcsolatban:

- i.e. 4-5000 évvel ezelőtt vonták a termelésbe a mai Irán, Örményország, Azerbajdzsán területén

- a görög és római kultúrában egyaránt megjelenik kultúra szerűen a szőlő (Bacchus, Dionüszosz)

- felgyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből, ezáltal szebbé varázsolja a bőrt

- energiatartalma igen magas a magnesium, foszfor és cukortartalma miatt

- erősíti az immunrendszert

- a szőlőmagolaj erősíti az érfalakat tehát gyakori szőlőfogyasztással megelőzhető az érelmeszesedés

Ennyi hasznos ténnyel gazdagodva neki is állhatunk a szőlő pakolás elkészítésének!

Hozzávalók

  • 2-3 fürt szőlő leve
  • méz
  • olívaolaj
A szőlőfürtök levét kipréseljük majd egy kiskanál mézzel és olívaolajjal összekeverjük. 20 perces hatóidő eltelte után mossuk le nedves vattával és máris frissebbnek, üdébbnek érezzük arcbőrünket.